Konyha

A konyhák a korok szellemét követve változatos forma és anyagvilággal készülhetnek. Önhöz melyik stílus áll a legközelebb?


MINIMÁL


Ennek a stílusnak az ismérvei, a lendületes vonalvezetés, a nagy egybefüggő felületek, a megnyúlt formák. Cél és praktikum orientált, látvány és hangulati elemektől letisztított, és futurisztikus benyomást kelt.
A fa színek jól kombinálhatók a homogén UNI színekkel, a pasztell árnyalatokkal, és a magasfényű felületekkel. A színezés egészen egyedi lehet, hiszen egyes felületeknél a RAL skála teljes palettájáról választható szín. 
A tervezésnél is rengeteg új lehetőség közül választhat. 
A felsőelemek készülhetnek nyitott vagy üvegezett kivitelben is, előlapjai nyílhatnak felfelé is. A fogantyúk lehetnek homlokba, vagy élbe mart típusúak is.


EKLEKTIKUS


Ez a stílus nem rendelkezik önálló stílusjegyekkel, hanem az összes létező belsőépítészeti stílusból meríthet. Remekül "összemelegedik" a retro szék, egy ultramodern hűtőszekrénnyel, és nem oltják ki egymás hatását, sőt a kontrasztok figyelemfelkeltővé, mozgalmassá teszik konyháját.


Ilyen az eklektikus stílus színvilága is, élénk, változatos. Ha eklektikus stílusú konyhát szeretne, akkor nem kell kidobni a régi kedvenc tárgyainkat, bútorainkat, és nyugodtan látogassunk ki a bolhapiacra. Az eklektikus stílusú konyhát akár hetente feldobhatja valami újjal.


KLASSZIKUS


A régi idők hangulatát varázsolja lakásába, a nagymama főztjét, süteményeinek ízét. Egyszerű visszafogott színek, letisztult formák, szép fafelületek jellemzik ezt a stílust.
A modern konyhatechnológia eszközök (sütő, főzőlap, mikrohullámú sütő) is megtalálhatóak klasszikus (rusztikus) stílusban is, amelyek harmonikusan beépíthetők, így emelik az összhatást.
A puritán bájtól, a barokkos pompáig van mozgástér a konyha hangulatának alakításában.


 Referenciák